Sidor

söndag 30 september 2012

Skördefest, fotoutmaning och underbart fredagsmys!

Sista dagen på september månad, ja faktiskt är det så. Vill inte riktigt erkänna att jag längtar till oktober, hade gärna haft kvar september ännu lite längre. Den här helgen har det varit Skördefest på Öland och den har sanneligen gått i höstens tecken. Igår tog barnen och jag en sväng över bron för att studera årets fest. När vi satte oss i bilen sken solen härligt och vi tänkte att det skulle bli en fin dag på Öland. Vi hann väl inte mer än att knappt komma över till ön förrän det började regna. Först mest lite smådroppar och vi sa till varandra att lite regn gör ju inget. Efter en stund fullkomligt vräkte det ner och jag funderade på vad vi hade gett oss in på och pessimisten tog överhanden. MEN....väl framme så var det sol igen....bra för det blir ju så mycket roligare då. Vi såg en underbar löktavla, vandrade i en majslaburint, som vi för övrigt nästan inte hittade ut i. Vi såg en miljontals olika pumpor på vår färd i bilen och på platser som vi stannade på. På några ställen fanns pumporna med som inslag i läckra engagemang. Barnen övertalade mig om att vi skulle köpa lite marknadsgodis....åtminstone liiiite bara. Kan säga att deras mamma inte var svårövertalad, även om nu jag själv inte äter godis, men det var ju iaf lördag! Här kommer några bilder från vår utflykt.......
 
 
 
En av många pumpagubbar
 
 
 
 
Till den här löktavlan som är 3 m hög och 7,5 m lång och väger 700 kg så gick det åt 6000 lökar.
Gul, röd, purjo och silverlök. Ser ni de söta kossorna?
 
 
 
Vandringen i majslaburinten tog en stund. Kommentar från sonen; "Vi går ju bara i cirklar!"
 
 
 
Här är det en tjej som tagit en egen väg.
 
 
 
 
 
 
 
 
Och så dessa underbart fina pumpor! Givetvis fick några följa med oss hem.
 
 
 
 
 
När vi var på väg hemåt så stötte vi på dessa figurer längs vägen. Tre coola pumpagubbar som körde Ironman. Sorry killar men loppet kördes i augusti!

 
 
 
 

Idag är det åter dags för "Fotoutmaningen - Vänner" emellan. Dagens tema UNDERIFRÅN har gjort att man har sett världen från en annan synvinkel, lite spännande . Mina två första saker jag fotat är i verkligheten enormt stora och de kommer här....
 
 
Ser ni vad det ska föreställa? om inte så kommer här fler ledtrådar....
 
 
 
 
En väderkvarn så klart!
 
Här kommer något annat stort och nu menar jag verkligen stoooort och högt!
 
 
 
 
 
 
 
Här är vårt vattentorn som finns nära där jag bor. Som en stor svamp står den där så ståtligt och sträcker sig mot himlen. När man står nedanför så känner man sig väldigt liten. Den är så stor så den syns tydligt när man befinner sig på Ölandssidan och är på väg hem.
 
 
Nu kommer något betydligt mycket mindre, en blomma från grannens trädgård. Dessa står precis vid tomtgränsen, endast stenmuren skiljer våra tomter åt. Idag la jag mig ner vid muren och tittade rakt upp mot blommorna. Det hela såg säkert väldigt lustigt ut, undrar nu i efterhand om grannarna såg mig. Ja, man får väl se hur de reagerar när vi möts nästa gång.....hmmm.
 
 
 
Vill ni se andra som fotat på detta tema, gå in på edithochjag.blogspot.se och mammamedambitioner.blogspot.se. Där hittar ni fler goa bilder!
 
 
Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig och min avkopplade stund som jag hade planerat förra helgen gick upp i rök. MEN...skam den som ger sig......fredags kväll hände det! Dottern och jag satte oss framför tv:n med varsin balja hett vatten för en stunds härlig fotbad. Vi hällde i några matskedar av badsaltet som magiskt bubblade och färgade vattnet blått. Sedan var det bara att sänka ner fötterna i baljorna, tja det tog en stund för det var verkligen kokhett! Snart satt vi där och lutade oss sakta tillbaka i soffan och bara njöt. Dessförinnan hade jag lagt en ansiktsmask i ansiktet som jag skulle vila med i 20 minuter. Jag satt där troligtvis 40 minuter eftersom det var så underbart härligt och skönt avkopplande. Kanske var det oxå därför som jag kände en  stickande känsla i ansiktet när jag sedan sköljde bort "glegget". Efter 10 minuter började  det kännas ok igen och kinderna var mjuka som hos en barnrumpa..mmmm. Behöver nog inte övertyga er om att fortsättningen fick mig att känna mig som en ny människa. Ja, man fick faktiskt lite massage på ryggen oxå av dottern, lovely!
 
 
Nu är söndagen snart till ända och imorgon är det arbetsdag igen.....första dagen i oktober. Vad månne den bjuda på då? Tja, den som lever får se! Hoppas att er helg varit lika underhållande som min. Vad har ni hittat på?
 
Ha det gott och bästa måndagen till er!
Kramelikram Veronica

onsdag 26 september 2012

Halloweenkort och mycket läsvärd bok!

Sitter här vid datorn och kollar på mitt föregående inlägg och inser att det redan har gått en hel vecka sedan jag skrev här sist. Har jag inte varit med om någonting sedan dess kan man ju undra? Jo, säkert en massa saker som någon hade varit intresserad och nyfiken på att läsa. Någon annan hade kanske inte alls lockats av mina upplevelser. Själv har jag inte riktigt vetat vad jag velat dela med mig av. Dagar som  rullat på med ett innehåll som liknat mycket "en vanlig vecka hos mig". Jobb, träning, "taximamma", ensam-mamma.sambo på hemmaplan. Hjälp med läxläsning, personalkonferens, handbollsträning, hockeyträning, veckohandla, städa, tvätta, stryka, familjemys......m.m
 
Ikväll kände jag ett behov av att få skriva av mig lite och ja...då gör jag väl det då! Kom hem för en stund sedan från handbollsträningen. Dottern och jag var i sporthallen redan klockan 17 eftersom vi hade lämnat av storebror på hockeyträningen. Ibland är det bra underbart att sporthall och ishall sitter ihop. Dottern och jag fick en halvtimme för oss själva innan de andra tjejerna dök upp. Vi hade lite målvaktsövningar då dottern för ett tag sedan upplyste mig om att hon gärna vill stå i mål. För mig som alltid varit utespelare förstår ju inte riktigt glädjen i att stå i mål...och definitivt inte i ett handbollsmål. Men..självklart är jag väldigt glad över att hon vill och hon är jätteduktig och inte alls rädd för bollen. Nu skulle hon bara behöva växa lite på längden men det kommer väl snart. Snart börjar alla matcherna och det ska bli så roligt att få följa tjejerna och se hur de utvecklas. Första match är redan om några veckor. Hörde förresten på nyheterna i morse att kvoten över kvinnliga tränare är väldigt låg. 64 % är män.....Känns ju därför skönt att vara en av dem som höjer kvoten då!
 
De sista dagarna har det verkligen känts att hösten har kommit för att stanna. Löven virvlar runt på uppfarten, gräset växer inte längre lika fort, elden har fått spraka i kaminen, värmeljusen tänds på kvällarna, mina nya gummistövlar har förgyllt de regniga dagarna, mörkret kommer allt tidigare.  Igårkväll satt jag en stund i pysselvrån och knåpade ihop två kort under temat Halloween.
 
 
 
 
 
En helg som bidragit med att pumporna blivit så populära. Brukar alltid ha några stycken inne på bordet och alltid en som vi gröper ur och designar utanför ytterdörren. Den som ska vara utanför får snällt lugna sig ännu ett tag men några små minipumpor förtrollade mitt hjärta tidigare idag och ligger nu och i en påse i väntan på att bli placerade på lämpligt ställe, typ på ett fat i vardagsrummet.
 
 
Nu ska jag visa er boken som jag håller på att läsa och som jag verkligen kan och vill rekommendera er att själva ta del av. Olof Röhlander "Bli en vinnarskalle"  (handbok i mental träning)  Läs den!
 
 
 
Det finns enormt mycket bra sagt i boken som jag gillar. För att nämna några ex ur boken;
 
"Det finns en massa upptrampade stigar, men det finns ingenting för dig att hämta där.
Om stigen är upptrampad, då är det inte din väg. "
 
"Du är inte ditt förflutna. Framrutan är större än backspegeln."
 
"Vissa drömmar vill man ha. Andra vill man leva."
 
"Om det gått en hel förmiddag utan att man  skrattat eller åtminstone lett inombords,
då är det något som är fel."
 
Mina älskade barn sover, sambon har ringt och sagt god natt och nu är det bara jag uppe. Får nog inse att den här onsdagen är till ända. Hoppas att ni har haft en bra "lill-lördag"......för så kallar vi onsdagen här hos oss.......
 
Tjingeling och kramelikram
Veronica

torsdag 20 september 2012

Kakbak, höstlöv och blommiga stövlar!

Idag blev det en VABdag. Båda barnen kände sig "konstiga" när de vaknade i morse. Jag fick några tysta och lugna timmar för mig själv då de fortsatte att sova. Vet inte om det var det som behövdes för sedan efter att ha intagit lite frukost och en stunds mer vila var de uppe och kände sig mycket bättre.  Jag var sugen på att baka något smaskigt och hade redan något  som jag hade tänkt ut. En av mina fina bloggvänner Grodmamman har vid ett flertal tillfällen visat bilder och berättat om en kaka som hon gillar. Nu har hon läskat mig så många gånger så idag var det dax att testa dem. En kaka som det tar lite tid att göra eftersom man inte kan ha så många på plåten samtidigt  (de flyter ut en del). Långt namn är det oxå på dessa godingar........Chocolate chip cookies!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, de var faktiskt sååååå suveränt goda. Tur att jag gjorde dubbel sats med en gång, för både barnen och jag mumsade glatt  i oss några stycken ganska direkt. Här kommer nu receptet som jag hämtat hos Grodmamman......tack för tipset vännen!
 
Rör ihop......
225 gr rumsvarmt smör
2.5 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
 
Tillsätt....
1 stort ägg
 
Blanda och tillsätt
2.5 dl vetemjöl
4.5 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
150 gr grovt hackad blockchoklad
 
12 minuter på 175 grader. Låt svalna.
Du har nu en massa smarriga kakor till fikastunden 
 
 
I mitt recept som jag följde stod det en glasskopsstor kula deg, vilket jag använde mig av när jag formade bollarna (funkade kanon). Några kakor ska in i frysen och några hamnar i glasburken.
 
 
 
På förmiddagen var det verkligen tråkigt väder med regn men på eftermiddagen blev det jättefint  med härlig septembersol. När barnen gjorde sina läxor så gick jag ut en sväng för att få lite frisk luft. Kameran blev mitt sällskap och tillsammans hittade vi vacker höstgrönska i solskenet.
 
Några löv har redan förtrollats till annan färg......
 
 
 
......andra har fått en försmak av vad som komma skall.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vissa träd är som eldsken.....
 
 
...andra är fortfarande gröna.
 
 
Visst är det underbart att få vara olika!!!
 
 
Framför kameran hamnade även mina nya stövlar som jag längtar efter att få vandra omkring i. Svarta med rosa-röda blommor föll mig i smaken......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag var det dock basketkängorna som gällde.
 
 
Nu glömde jag ju visa min bok som jag håller på att läsa i. Okej, det får bli nästa gång då. Kan iaf säga att det som jag hunnit läsa har varit väldigt inspirerande och lärorikt. Barnen har sovit ett tag och det ska även jag oxå snart göra. Efter tandborstningen så blir det nog några sido i boken, den är ju så bra! I morgon kommer sambon hem igen och familjen är åter samlad, härligt! Fredagen står och knackar på dörren, härligt! På lördag ska jag se sonen spela första hockeymatchen för säsongen, härligt! Nya kakor ligger i burken, härligt! Ja, livet är bara härligt just nu! Vad ska ni göra i helgen? Hoppas att ni med lever ett härligt liv!
 
Mysig fredag på er allihop!
 
Kramelikram Veronica
 

tisdag 18 september 2012

En känsla av lyx och rolig rea!

Visst är det roligt när man hittar saker med nedsatt pris! Kökshanddukar för 10 kronor är väl helt ok. Köpte ett par stycken..man vet ju aldrig när man behöver en gå-bort-present. De här handdukarna blir jag glad av...härligt med färg......läckert prickigt och romantiska jordgubbar!
 




Idag har det varit en dag när jag önskat att jag kunde klona mig. Varför är det helt stiltje vissa dagar och andra dagar händer allt?!! Den här veckan när jag är ensam mamma och önskar att livet inte skulle vara så fullspäckat då händer ta mig sjutton allt! Nu i kväll har jag varit på föräldramöte. Först var det gemensam information i matsalen och sedan skulle man gå till respektive klassrum för fortsatt möte. Smart egentligen om det nu inte vore så att dotterns möte krockar ju då självklart med sonens. Så jag spring mellan klassrummen och höll tummarna för att jag inte missade något viktigt när jag var på språng till det andra rummet. Jag tycker att det är oerhört viktigt att engagera sig i barnens skolgång. Möte har man ju bara om man har något viktigt att framföra och nu väntar alltså två viktiga möten på samma dag och klockslag och det är endast jag av föräldrarna i vår familj som kan gå. Ni anar inte hur sådant kan irritera mig. Dessförinnan hade jag skjutsat sonen till skridskoträning och hockeyträning och hade precis innan löst vem han kunde åka med hem. Dottern fick följa med på mötena, för hon ville inte vara ensam hemma. När jag kom hem så satt sonen utanför och väntade. Han hade glömt ta med sig nyckeln så han hade varit runt hos olika kompisar en stund, i väntan på att vi skulle komma......stackarn. Men nu glömmer han väl inte nyckel någon mer gång kan jag tro.
 
 
Nu ska jag visa er en hudvårdserie som jag använder och som min svägerska presenterade mig för i somras. Ja, den är verkligen sååå bra och fungerar kanon på mig. Jag rekommenderar Emma S. (finns just nu bara på Åhléns). Nu har jag upptäckt att det även finns produkter till övriga kroppen i samma serie och inte bara ansiktet.

 
 
 

 
Igår upptäckte jag även att det fanns produkter till övriga kroppen i samma serie och inte bara ansiktet.

Den här helgen ska jag titta på sonens första hockeymatch för den här säsongen och sedan ska jag ha några timmars ta-hand-om-mig-själv tid.  Skrubb, ansiktsmask, inpackning i håret, massage från strålarna i duschen, fotvård och sedan tänkte jag föreslå att jag får en stunds massage från någon familjemedlem (alla i min familj är duktiga på att massera). avkopplande musik i bakgrunden och ett stort glas kallt vatten. En bok, ett gott te och en rogivande promenad ska jag faktiskt unna mig. Åhhh..en underbar känsla av lyx! Jag önskar att helgen kom redan i morgon!


Min nuvarande bok ska jag ägna 15 minuter till innan kudden konkurrerar ut den.Tror att den är mycket bra. Ingen deckare som det brukar bli utan nåt helt annat. Nyfikna.....jag ska visa er i morgon!

Ha det gott alla godingar!
 
Kramelikram Veronica

söndag 16 september 2012

Fotoutmaning, en överraskning och en liten fågel

Oj, helgen är snart redan slut, vart tog den vägen egentligen? Sonen och sambon har tillbringat den mesta tiden i ishallen och i dag var jag och lämnade dottern där en stund oxå. Jag har haft ganska mycket egentid. Ganska härligt egentligen även om jag helst föredrar att tillbringa den med resten av familjen. Jag har gjort min sedvanliga helgstädning.....ja den brukar bli på helgen eftersom vi har så mycket annat som händer i veckorna. Jag har pratat med en hel del föräldrar som vill komma med sina barn till vår handbollsträning, vilket är jätteroligt! Jag har förberett lite kommande pyssel, bl.a smält mer pärlor i ugnen och bakat några mer småkakor (ja, sådana kan man väl inte ha för många av!)
 
Idag var det ju dax igen för Fotoutmaningen-vänner emellan och temat är H20 eller vatten som andra väljer att kalla det. Med kameran framför ansiktet har jag letat efter lämpliga objekt. Eftersom jag bor i en stad precis vid vattnet så var det inte svårt att hitta bilder. Sedan hittade jag  även ett och annat som jag tyckte var passande. Så här kommer nu lite "vattniga foton"...........
 
 
 
 
Så här vackert var det i torsdags kl. 17
 
 
 
 
 
En båttur utan vatten blir svårt.......
 
 
 
 
 
Båten är nu uppdragen på land och hemkörd.
Vattnet finns kvar och väntar på nästa år då vi kommer tillbaka.
Så här såg det ut idag.......
 
 
 
 
 
Vattnet är inte att förakta...mäktigt och helt underbart att stå och titta på.
 Lika rogivande som att titta in i elden när den sprakar i brasan.....
 
 
 
 
 
 
På andra sidan ligger vår vackra ö i Kalmarsund......Öland
 
 
 
 
 
 
 
Inte utan vår Soda Stream. Här hemma bubblas det i flaskorna..
 
 
 
 
 
 
Oavsett aktivitet så behöver kroppen en klunk vatten då och då.....
 
 
 
 
Vattenblåsor,vattendroppar, vattenskada, "vattnet har gått", vattenland, vattenfall, vattentemperatur, vattenfestival....ja, gisses vad saker som är förknippade med just vatten! Jag har tagit mängder med foton i sommar som är förknippade med vatten och flera har jag redan visat här på bloggen. Om ni vill se fler som har fotat dagens tema, så kolla in hos mammamedambitioner.blogspot.se/ och edithochjag.blogspot.se/
 
 
Ifredags morse ryckte jag ut som djurdoktor, eller vad man nu ska kalla det... då en fågel flög in i en glasruta på altanen. Det händer ganska ofta hos oss eftersom vi har mycket stora glasrutor där vid altanen. Inte vet jag vad jag skulle ha gjort och om jag gjorde fel....men  sonen hörde iaf en duns i rutan och sedan såg vi en fågel som låg där väldigt länge och ville inte flyga iväg. Vi tyckte så synd om den och ville flytta den till en mer skyddad plats. Jag bar den försiktigt med trädgårdshandskarna till framsidan. Där fick den ligga kvar på värmen av handsken. När jag åkte till jobbet så anade jag att den nog inte skulle överleva. Barnen var nedstämda och hoppades så klart på det bästa. Tyvärr fann sonen den död när han kom hem från skolan. Den hade försökt flytta sig men inte kommit så långt. Vad det är för någon sort har jag ingen aning om. Nån som vet?
 
 
 
 
En annan sak som även hände i fredags och som är betydligt mycket roligare är att jag fick mig en glad överraskning!! När jag kom hem så hittade jag ett paket på köksbordet...till mig!!! Det var från min fina vän Lena som ville tacka för att "Pippi" hade kommit till dotterns kalas. Åh, ni må tro att jag blev glad. Kolla bara ........
 
 
 
 
Ikväll är jag "ensam mamma" igen. För några timmar sedan åkte han, mannen i mitt liv och kommer inte tillbaka på hela veckan. Ibland tycker jag att det är bra tråkigt när han är med jobbet på andra ställen än här hemma men dagarna brukar gå ganska fort ändå. Just nu sitter jag och kollar på en ny Lassiefilm med mina barn i soffan. Givetvis hade det varit underbart med en till trängandes bland oss tre men man vänjer sig. Nu börjar det bli spännande och jag ser en son och en dotter som nog behöver lite extra gos. Hoppas att ni har haft en härlig helg och att det blir en lika bra vecka. Sköt om er tills vi hörs igen!
 
Bästa måndagen till er!
 
Kramelikram Veronica

 
 
 
 
 
 
 

onsdag 12 september 2012

Brev med röd rosett och en altrad adressbok!

Ibland bara måste man tacka sin mamma! Jag hittade en påse som hon gav mig vid något tillfälle när jag var hemma och hälsade på. En sån där påse som man kan få med hälsningen " Här har du, jag har städat lite uppe i stora garderoben och då hittade jag det här. Ta hem det annars slänger jag det!" Som ni säkert förstår så är det en hel del år sedan som jag packade mina väskor och flyttade hemifrån. Innan jag fortsätter så vill jag bara tacka min mamma så enormt mycket för att innehållet fortfarande finns kvar.  Nåväl...nu ska jag berätta om vad som fanns i påsen......och nu snackar vi nostalgi och vääääldigt mycket 80-90-Tal! BREV.....ett hel hög med brev från mina underbara brevvänner!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Vänner jag mött på läger av olika slag, vänner jag träffat på handbollsmatcher, vänner som flyttade till USA, vänner som var au-pair i Schweiz, Någon från Belgien, en annan från Frankrike och en hel hoper andra. Jag minns särskilt en brevvän som jag höll kontakten med i väldigt många år. Vi var och hälsade på hos varandra och jag blev både skjutsad och åkte tåg till henne (hon bodde 22 mil bort.) Våra brev var alltid jättelånga och vi pratade om allt. Men tiderna förändras och vi slutade av någon anledning att skriva till varandra. Tror att det var studier och annat som det berodde på.
 
 
 
 
Igår satte jag mig iaf ner och öppnade upp det röda bandet och började läsa. Plötsligt var jag tillbaka på då-tiden. Jag mindes allt. Jag kände igen vissa av breven...en del hade jag läst så många gånger att jag kunde dem utantill.
 
 
 
Datorn, internet och allt tekniskt må vara hur bra som helst. Via dessa har jag fått många nya fina vänner......bloggvänner och det är så roligt att ni finns! Love you! Men...ingenting blir mer äkta än ett hederligt gammalt  handskrivet brev med frimärke på sniskan! Och som Emil i Lönneberga så klurigt sa........att om man behöver skriva brev nån gång så har jag redan en hel hoper som redan är skrivna.....hahaha....
 
 
 
När jag hade läst färdigt (läste väl en sisådär 15 brev) och log och skrattade inombords, så satte jag mig i pysselrummet en stund och piffade upp den här adressboken (som från början bara var svart) För hur eller hur, så tycker nog ändå jag att trots att adresserna finns i mobiltelefonen så går inget upp emot en hederlig gammal adressbok.
 
 
 
 
 
 
VÄNNER ÄR ÄNGLAR PÅ JORDEN!
 
 
 
 
 
Hur är det med er..... har ni haft brevvänner? Ni kanske skriver fortfarande? Skriver ni traditionella brev eller föredrar ni datorn? Nu ska jag strax hoppa i säng för det var en tidig arbetsdag i morse som sedan blev väldigt lång eftersom vi hade familjefest på kvällen.
 
 
Ha det gott alla goa vänner....och tack för att ni finns!
 
Kramelikram Veronica